Osijek : Održan zimski lov za goste

25 Sij

Posljednje subote mjeseca siječnja u zajedničkom lovištu po imenu Osijek kojim u produženom zakupu gospodari LD „Mursa“ Osijek održan je lov za goste. Pravi zimski dan uz obilje snijega je izgleda ipak malo uplašio lovce jer u dogovoreno vrijeme na Zborištu, u Lovačkoj kući na Brijestu , nije se pojavio veći dio članova Izvršnog odbora LS OBŽ kao ni gosti iz Mađarske županije Baranya. I dok za domaće lovce baš i nije bilo opravdanja nedolaska, gosti iz Mađarske , iz mjesta Lothard, ispričali su se jer su im prometnice zbog snijega bile u jutarnjim satima blokirane. Domin Stanušić , predsjednik LD „Mursa“ Osijek upoznao je goste o samom lovištu i načinu lova fazanske divljači , ali i vodio sam lov. Zbog visine snijega od oko 15 centimetara, niske temperature i neprestanog padanja snijega bilo je teže loviti.
Posebno treba istaknuti sjajan rad oštrodlakih ptičara Vladimira Maka i bretonca Ilije Jurića. Brojno stanje fazanske divljači pokazalo se odličnim u djelu lovišta Veliki Cimer pa su učesnici lova zaboravili i na hladnoću i teško kretanje po lovistu. Ovakvi polarni uvjeti najmanje su smetali mladom lovcu Pejiću budući da već godinama radi,ali i lovi u Norveškom gradu Gjøvikkoji se nalazi na najvećem jezeru u Norveškoj po imenu Mosa. Kako se temperatura počela još više snižavati, najavljajući hladnu noć, lov se priveo kraju. Po odavanju počasti divljači, za sve učesnike lova trojac Nikola Perošević, Mato Bockovac i   Franjo Bobalić pripremili su juhu od fazana i divljač na osječki način.