Novosti

Pratite sve naše novosti!

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 79

Darda: Preventivno o štetama od divljači

20 Sij

Praćenje i provođenje mjera za smanjivanje šteta od divljači na poljoprivrednim kulturama na području Baranje bila je jedina točka sjednice Lovnog ureda Baranja održane u Dardi. Sjednici su prisutsvovali predstavnici lovoovlaštenika, tvrtke „Belje“ d.d. te Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije. Vidljivo je da za štete krivce treba tražiti u uništavanju staništa (krčenje živica, šikara, trstike i drugih površina koja su prirodna staništa divljači) ali i kod onih subjekata koji aktivno ne surađuju s vlasnikom, odnosno korisnikom zemljišta.

Proizvodnja hrane je prioritet, ali pri tome se mora voditi računa o ugrožavanju određenih životinjskih vrsta koje svakodnevno gube svoja staništa, istaknuto je na sastanku.

Poznato je da je biloška raznolikost samo u posljednjih 35 godina smanjena za čak jednu trećinu. Iz tog razloga opstanak divljači i smanjenje šteta moguće je jedino razumjevanjem lovovlaštenika i korisnika zemljišta zaključio je dr. Željko Kraljičak, zamjenik župana OBŽ.

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.