Novosti

Pratite sve naše novosti!

Lovstvo na međunarodnom simpoziju agronoma

27 Velj

U Dubrovniku je od 16. do 21. veljače 2014. održan 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma.  Glavni organizator bio je Poljoprivredni fakultet u Osijeku, dok je Hrvatski lovački savez jedan od suorganizatora.  Simpozij se održao u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma smještenom na Babinom kuku, poznatom turističkom poluotoku u gradu Dubrovniku.

Na otvorenju Simpoziju nazočnima se prvi obratio prof. dr. Vlado Guberac, dekan Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka koji je istakao važnost ovog simpozija jer isti služi kao poveznica između znanosti i struke. Nakon njega govorili su zamjenik župana Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak, zamjenik gradonačelnika Dubrovnika Željko Raguž te Snježana Španjol, pomoćnica ministra poljoprivrede koja je i otvorila radni dio skupa.

Na Simpoziju je bilo prisutno oko 400 sudionika iz 20-ak zemalja svijeta, koji su tijekom pet dana predstavili 275 radova iz svijeta agronomije. Drugog dana simpozija održana je sekcija „Lovstvo, pčelarstvo i ribarstvo“ na kojoj je predstavljeno 15 radova naših lovnih stručnjaka.

@ Slynetwork.com.