Novosti

Pratite sve naše novosti!

Lovno streljaštvo: Održan 2. Memorijalni turnir 107. brigade

15 Tra

Lovačko Društvo „Prepelica“ Šag Nard organiziralo je drugi Memorijalni turnir 107. brigade u lovnom streljaštvu. Turnir je okupio stotinjak lovaca svrstanih u 29 ekipa, iz svih slavonskih županija, a natjecalo se pojedinačno i ekipno. Na streljani Pampas u Osijeku natjecatelji su metu srnjaka gađali sa po tri metka sa čeke i sa po dva metka sa štapa.

Na prigodnoj svečanosti po završetku natjecanja organizatori su u mjesnom domu u Nardu  uručili zahvalnice svim sudionicima natjecanja a  gradonačelnik Valpova Matko Šutalo i predsjednik LD "Prepelica" Šag Nard Miro Ištoković, uručili  su vrijedne nagrade u pojedinačnoj konkurenciji te pehare i medalje u ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo je mjesto osvojio Ante Vitalija s 47 krugova, drugo Marijan Brdarić s 45 krugova,  a treće Ivan Zgrebec s 44 kruga.

U ekipnoj konkurenciji sa 132 kruga prvo je mjesto zauzela ekipa Baranjci u sastavu Marijan Brdarić, Ivan Zgrebec i Ivan Jerković koja je osvojila i veliki prijelazni pehar.  Drugo mjesto a 118 osvojenih krugova pripalo je ekipi Geronimo (Damir Ležaić, Zdenko Požgaj, Ivan Đukić) , a treće Lovačkom društvu Prepelica Šag Nard (Marko Jeger, Goran Posavac, Marko Katić) sa 112 krugova.

U ženskoj kategoriji prigodnim medaljama su nagrađene tri najuspješnije lovkinje: Melita Šoštarec, Maja Arnaut i Tena Glavašić.

@ Slynetwork.com.