Novosti

Pratite sve naše novosti!

Osijek: Na Pampasu održan 2. Jelen Kup

14 Ožu

Na streljani "Pampas" u Osijeku, a u organizaciji Lovačkog društva "Jelen" Kopačevo, u subotu, 4.3.2023. održan je drugi "Jelen kup".

Bilo je to natjecanje u lovnom streljaštvu u gađanju puškom risanicom, odnosno lovačkim karabinom. Natjecanju je pristupilo 34 ekipe koje su činili tri strijelca. Svaki natjecatelj gađao je tri mete s po tri metka: meta lisice na 50m, meta srnjaka na 100m i meta vepra na 150m.

Prije početka natjecanja sve prisutne pozdravio je Danijel Novački, predsjednik LD "Jelen" Kopačevo, a pravila natjecanja objasnio je sudac Željko Milas.
Budući da je dan prije u Belom Manastiru održana sjednica Izvršnog Odbora HLS-a na otvorenje manifestacije došao je i predsjednik HLS-a Ivica Budor koji je pohvalio organizaciju manifestacije čime se promiče razvoj lovnog streljaštva.

Uz Budora su bili i suradnici, Hrvoje Kukas, tajnik HLSa, dopredsjednici HLSa Nediljko Dujić, Nevenko Jakopović, Mato Grgić, Marinko Šebečić te Antun Blažević, predsjednik Lovačkog Saveza Osječko-baranjske županije.

Treće mjesto ekipno osvojili su domaćini LD „Jelen“ Kopačevo (Berislav Kuruc, Danijel Novački, Krunoslav Zlomislić), drugo LD ekipa 308 WIN (Ante Vitalija, Hrvoje Korov, Darko Brkanić), a najbolja ekipa drugu godinu zaredom bila je Lovačka Udruga "Fazan" Spišić Bukovica (David Špoljarić, Majkl Brlas, Mario Nemet).

Pojedinačno je treće mjesto osvojio Mario Mareković, drugi je Vladimir Božičković,a najuspješniji strijelac bio je Marijan Brdarić, član LD „Sokol“ Branjin Vrh koji je imao 89 krugova od 90 mogućih.
Uz vrijedne nagrade sponzora tri najbolja pojedinca dobili su i svečana lovačka odijela, poklon Hrvatskog lovačkog saveza.

Natjecale su se i četiri lovkinje, koje su također dobile medalje i nagrade. Četvrta je Veronika Ivančević, treća Anita Drenjančević, druga Melita Šoštarec, a prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Jasna Novački.


FOTO: Mato Cerić

@ Slynetwork.com.