Gorjani: Dodijeljena odličja za Lovni ured Đakovo

22 Stu

Sinoć, u prostorijama DVD Gorjani  održan je svečani dio uručivanja lovačkih odlikovanja  zaslužnim lovcima s područja  Lovnog ureda Đakovo.  Skup je prigodnim riječima  pozdravio kao domaćin Ivica Marković, predsjednik LD „Lisica“ Gorjani, Miroslav Galić, voditelj Lovnog ureda Đakovo i Ivan Lović, načelnik općine Gorjani naglasivši da se ove godine započelos  prvom i drugom fazom radova na zgradi u kojoj bi trebalo biti smješteno kulturno-umjetničko društvo koje njeguje običaje Ljelja, a tu bi trebali biti i turistički sadržaji kao što su sobe za spavanje, restoran s tradicijskom prehranom za buduće posjetitelje, muzejski prostor, tako da svi oni koji dođu u Gorjane i kad nije blagdan Duhova i ne održavaju se Ljelje, mogu vidjeti nešto vezano uz taj običaj. Lovačka odlikovanja  uručio je Ivica Batori, član Izvršnog odbora Lovačkog saveza OBŽ, Miroslav Galić i Zlatko Stolnik, predsjednik Saveza koji je istakao da je  na prijedlog Povjerenstva za dodjelu lovačkih odlikovanja  Izvršnog odbora  LS OBŽ, Hrvatski lovački savez  potvrdio odluku da se ovom prigodom dodijeli ukupno četrdeset četiri  odlikovanja zaslužnim lovcima lovačkih udruga s područja Đakovštine i to zlatno odlikovanje petorici lovaca, srebrno sedmorici    i brončano  trideset dvojici lovaca. Svečanost je nastavljena uz druženje u veselom raspoloženju, prigodan domjenak i  naravno uz dobru glazbu za što su se pobrinuli članovi  Tamburaškg sastava  „Staccato“ iz Đakova kojima je u „pomoć“ priskakao lovac „Lisice „  Ivan Perić, mlađi.

Video sadržaj