Novosti

Pratite sve naše novosti!

Bizovac: Lovci i na 19. AGRO SAJMU

27 Ruj

Lovci s područja Lovnog ureda Valpovo putem svojih udruga sudjeluju na 19. međunarodnom izložbeno-prodajnom sajmu poljoprivrede, prehrane, hortikulture, ribolova, lovstva, ekologije, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije AGRO ZEMLJA 2013 koji se održava na istome mjestu i u dobrom društvu, u Bizovačkim toplicama od 27. do 29. rujna 2013.

U tradiciji dobre suradnje i ove su godine u pripremu sajma “Agro Zemlja” uključene nacionalne institucije s područja agrara uz potporu i pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Iz programa Sajma izdvajamo: Prodajna izložba agro-tehnike s prezentacijama (poljoprivredna mehanizacija i oprema), 2. Festival kukuruza,. Stočarska izložba Slavonije i Baranje i . “Bambino kup” u organizaciji HPA, Program: “VODA – Izvor života” Pitka voda, navodnjavanje, sustavi za pročišćavanje, Nove tehnologije – Obnovljivi izvori energije, izložba trofeja divljači stečena u zajedničkim lovištima na području Valpovštine, kuhanje čobanca u subotu i drugo.

U kuhanju čobanca prvo mjesto osvojila je ekipa LD "Prepelica" Šag Nard, drugo "Fazan" Bizovac, a treću su bili LD "Jelen" Zelčin.

   Po prvi put u Hrvatskoj na sajmu se predstavila i novoosnovana Udruga prodavatelja poljoprivredne opreme predstavivši sadržaj svojih ponuda usmjerena na plasman poljoprivredne mehanizacije. Zdravko Podgajac, direktor „Maco Agrar“ doo jedne od članica Udruge prodavatelja duže vrijeme se zadržao na izložbenom postavu gdje je u razgovoru s predstavnicima Lovnog ureda Valpovo i Lovačkog saveza OBŽ razgovarao i o potrebi korištenja mehaničkih uređaja za istjerivanje divljači s poljoprivrednih površina na kojima se obavljaju radovi . U stvaranju profita nikako ne smijemo zanemariti brigu o zaštiti brojnih životinjskih vrsta zaključio je Podgajac, inače i sam aktivni lovac.

@ Slynetwork.com.