Ladimirevci: Lovci ispekli vepra na ražnju

09 Ruj

Sedmi „ Dani mjesta Ladimirevci“ kulturno-zabavna je manifestacija koja se održava u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Ladimirevci u čijem programu učestvuju ladimirevačke udruge, a među njima i Lovačko društvo „Srnjak“ Ladimirevci. Manifestacija je započela prvog vikenda mjeseca rujna ,a najzanimljiviji sadržaj odvijao se u nedjelju. Po obilježavanju obljetnice rada i djelovanja mjesnog DVD Ladimirevci, lovci predvođeni predsjednikom Josipom Perak u popodnevnim satima priredili su atrakciju za posjetitelje. Bilo je to pečenje vepra na ražnju čiji je prihod od prodaje dodijeljen udrugama za financiranje svojih djelatnosti. Ne znam što je teže, da li naći vepra i prirediti ga za ražanj ili samo njegovo pečenje koje je trajalo više od 8 sati naglasio je Franjo Šovagović , tajnik Društva . Za višesatno zagrijavanje vepra i tek onda samo pečenje, s puno žari od suhih drva bili su zaduženi Dinko Novogradac i Davor Šovagović. Po guljenju pečene površine komadi mesa stavljali su se u kotlovinski tanjur za koji je bio zadužen Milan Novoselić kako bi meso postalo sočno, ugodnog okusa i mirisa. Serviranje i priprema za isporuku posjetiteljima velike vatrogasne zabave bilo je povjereno Nikoli Perošević i Ivanu Jakopiček.

Cilj ove manifestacije je okupljanje i druženje mještana i njihovih gostiju u kojoj smo i mi lovci našli razloga da sudjelujemo jer na taj način dajemo doprinos sadržajima, ali i propagiramo samo lovstvo, ne samo u svome mjestu, nego i u Valpovštini i šire zaključio je Šovagović, tajnik društva.