Završena glavna lovna sezona u Bizovcu

22 Sij

U nedjelju, 20.siječnja, u lovištu XIV/148. „Bizovac“ održan je lov na fazansku divljač za članove lovačkog društva „Fazan“ Bizovac i njihove goste.

Na zbornom mjestu okupilo se 40-ak lovaca koje je lovnik Antun Kalkan upoznao s planom lova i predjelom lovišta u kojem će se loviti. Uvjeti za lov bili su idealni, sunce je topilo snijeg koji je prije dva pao na naše krajeve i bio je pravi užitak sudjelovati u lovu. Ni divljači nije manjkalo, psi su dobro radili i svaki lovac je imao priliku pucati i odstrijeliti fazana ili koku. Lovio se predjel Slatine i Cretansko polje. Lijepa brojka od 28 kljunova našla se na štreki tako da zadovoljstva među lovcima nije nedostajalo.

Nakon počasti divljači, prisutne je pozdravio predsjednik Društva Nikola Sudar rekavši kako mu je izuzetno drago da se sva pozvana prijateljska lovačka društva odazvala pozivu u ovaj tradicionalni lov. Prisutni su bili gosti iz LD „Papuk“ Biškupci iz Požeško-slavonske županije koje je predvodio Jozo Barukčić iz Velike , LD „Srnjak“ Erdut, nadaleko poznati uzgajivač sitne divljači Ivan Sekulić iz Josipovca, te članovi LD „Sokol“ Topolje s kojima suradnja traje već više od dva desetljeća. Naime, za vrijeme prognanstva sprijateljili su se s Bizovčanima te je između dva društva potpisana i povelja o prijateljstvu.

Domaćin je za sve goste priredio ručak na nogometnom igralištu u Cretu. Svojom pjesmom ovaj događaj uljepšali su tamburaši te pjevači iz Zavičajnog kluba ličana „Gacka“ Bizovac . Tom prilikom predsjednik udruge „Gacka“ Milan Majetić pozvao je predstavnike LD „Fazan“ Bizovac na zabavu pod imenom „ 11. Lička večer“ koju će organizirati 16. veljače u Bizovcu.