Novosti

Pratite sve naše novosti!

Lovna kinologija: Predstavnici LS OBŽ - novi državni prvaci

11 Stu

Lovnokinološke manifestacije Hrvatskog lovačkog saveza ove su godine održane u Zadarskoj županiji. Okupljanjem i svečanim otvorenjem XI. lovnokinološkog kupa „Sv. Hubert“ i X. kupa za pse glasnog gona u radu na divlju svinju u gateru ispred zgrade Gradskog poglavarstva Biograda na Moru i službeno su započela natjecanja.

Na XI. lovnokinološkom kupu „Sv. Hubert“ nastupilo je 58 natjecatelja i natjecateljica iz 19 županijskih lovačkih saveza . Natjecanje je održano na terenima u lovištu XIII/33 - „Vrana“ lovoovlaštenika Lovačke udruge „Jarebica“ Biograd na Moru.

U ekipnoj konkurenciji, nakon zbroja osvojenih bodova dvojice najbolje plasiranih u ekipi, prvo mjesto pripalo je ekipi domaćina Lovačkog saveza Zadarske županije koji su osvojili 164 boda. Za Lovački savez Zadarske županije nastupili su Marino Pernar s njemačkim kratkodlakim ptičarom Numa od Piteše,  Ante Matak s njemačkim kratkodlakim ptičarom Rambo i Josip Kovačević s engleskim  seterom Tim Bella Dalmatinska. Drugo mjesto s osvojenih 157 bodova osvojila je ekipa Lovačkog saveza Grada Zagreba, a treće mjesto osvojio je s 156 bodova Lovački savez Primorsko-goranske županije.

Na X. kupu za pse glasnog gona u radu na divlju svinju u gateru koji je održan u u gateru „Bruvno“ koji je u vlasništvu LD-a „Velebit“ Gračac nastupila su 22 natjecatelja iz 11 lovačkih saveza županija.

Prvo mjesto ekipno u X. kupu za pse glasnog gona u radu na divlju svinju u gateru osvojili su predstavnici Osječko-baranjske županije  Josip Nemet i Miro Hanulak sa psima Dona (Posavski Gonič) i Lili (Alpski brak jazavčar) sa 373 boda. Pojedinačno je Josip Nemet osvojio drugo mjesto.

Izvor : https://www.hls.com.hr/

@ Slynetwork.com.