Novosti

Pratite sve naše novosti!

Koškani na Manifestaciji „ Jakovljeva 2011“

24 Srp

Uoči svetog Jakova, koji se u Katoličkoj crkvi slavi 25. Srpnja, članovi Lovačkog društva „ Gradina“ Novi Vinodolski  u predjelu lovišta Krmpote, ispred Lovačkog doma , organizirali su prigodnu proslavu po imenu „ Jakovljeva“ koja je  zahvaljujući raznim sadržajima privukla brojene posjetitelje, predstavnike lovačkih organizacija s područja Crikveničko-vinodolske rivijere, ljubitelje prirode, ali i  deveteročlano izaslanstvo Lovačkog društva „ Sokol“ Koška koje je predvodio Fabijan Semialjac, predsjednik LD „Sokol“ Koška s kojim društvom  se gaje prijateljski odnosi,te predstavnici Grada Novog Vinodolskog na čelu s gradonačelnikom Olegom Butković.

U sklopu proslave „ Jakovljeve „ održana su brojni sadržaji od kojih izdvajamo: natjecanje  u gađanju na metu srnjaka, oponašanje rike jelena običnog, te revijalno spremanje jela od divljači.

Drugog dana boravka u Novom Vinodolskom domaćin je organizirao posjet brodom starom gradu Vrbnik.

Trećeg dana boravka održano je  gađanje u  metu s likom srnjaka na 110 metara. Prvo mjesto  pripalo je ekipi LD „ Gradina I „ Novi Vinodolski u sastavu  Dario Vukić, Vedran Stošić i Josip Mataija, druga je ekipa LD „Kotor“ Crikvenica, a treći LD „Gradina II“  Prvo mjesto pojedinačno pripalo je Dariu Vukić , drugi je Marijan Hudoletnjak , a treći Krešimir Galović, oba iz LD „Kotor“ Crikvenica.

Za vrijeme održavanja centralnog dijela manifestacije „ Jakovljeve“,ispred doma LD „ Gradina“   smještenog u predjelu lovišta po imenu Krmpote u natjecanju u oponašanju jelenske rike prema Povjerenstvu za ocjenjivanje u sastavu Boris Miklić,  predsjednik , te Miroslav Brakuza, Darko Tus, Fabijan Semialjac i Mario Lipošćak, članovi,  prvo mjesto pripalo je  Ivčić Davoru iz LD"Košutnjak" Novi Vinodolski, drugi je  Stošić Vedran  iz LD "Gradina"-Novi Vinodolski, a treći  Rubčić Davor   iz  LD"Košutnjak"-Novi Vinodolski. Pored učešća u oponašanju rike jelena, predstavnici LD „Sokol“ Koška putem Josipa Kalkana i  Krešimira Zimmermana sudjelovali su u revijalnom kuhanju i to s kotlovinom koja je naprosto bila razgrabljena po posjetiteljima.

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.