Novosti

Pratite sve naše novosti!

Zajednički lov Bizovca i Zelčina

29 Pro

Već tradicionalno, lovačka društva „Jelen“ iz Zelčina i „Fazan iz Bizovca u zimsko doba organiziraju zajednički lov. Tako je bilo i u nedjelju, 17. prosinca, a planiran je zajednički lov na divlje svinje. Zborno mjesto za brojne lovce iz ova dva prijateljska društva, ali i njihove goste iz susjednih lovačkih društava bila je Lovačka kuća Mazgala, nedaleko Harkanovaca. Već u rano jutro počeli su pristizati lovci iz svih smjerova, a domaćini, predsjednici društava Vlado Benko i Danijel Drlje sa suradnicima pozdravljali su goste i dakako – ponudili doručak, jer predstoji višesatni lov u ravničarskim, šumskim predjelima.

Pripravnici, kako i dolikuje,  već su pripremili meso i kobasice, zagrijali roštilj, a glavni je pečenjar Hrvoje Matijanić, za roštiljem spretan i vješt kao i u automobilskom servisu.

Prijateljsko ćaskanje potrajalo bi do unedogled da nije zakazan zbor i postrojavanje prije polaska. Sudionike lova pozdravili su najprije predsjednici, a potom i lovnici, Mario Korošić i Antun Kalkan, koji su pomno isplanirali rutu, pojasnili smjerove kretanja i razdvojili lovce u dvije grupe. Jedni će pogoniti divljač, a druga grupa – loviti.

Vrijeme hladno, led zarobio pliće lokvice, a na travi debeo sloj mraza. Nitko od lovaca nije razočaran. Glavni cilj lova je ipak postignut, prošlo se kroz lovište, prošetalo, podružilo, a i odstreljena je jedna lisica.

nakon odavanja počasti divljači uslijedio je ručak. Majstor gulaša od divljači je Mladen Dorić, a ne nedostaje mu dobrog materijala. Nisu svi lovovi tako skromni poput današnjeg pa je u društvenim pričuvama bilo dovoljno mesa jelena i divlje svinje za obilan ručak kao podlogu za druženje i lovačke priče. 

Foto: Vladimir Vazdar

@ Slynetwork.com.