Novosti

Pratite sve naše novosti!

Osijek: Memorijal Marijan Jukić

02 Svi

Lovačko društvo „Mursa“ Osijek organiziralo je u nedjelju 7. svibnja natjecanje u gađanju na metu srnjaka, turnir koji se održava u spomen na tragično preminulog članu društva Marijana Jukića.

Gađalo se s udaljenosti od 100 metara, u sjedećem položaju  s visoke čeke, puškama risanicama sa streljivom kalibra prema slobodnom izboru. Prijavilo se 15 ekipa sa po tri strijelca, a sudac natjecanja bio je Josip Kusec.

Prvo mjesto ekipno, kao i proteklih godina, pripalo je ekipi LD „Jarebica“ Čeminac u sastavu Branko Kupina, Ivica Kupina i Dario Vida.

Drugo mjesto osvojila je ekipa „Kaznica“ iz Potnjana, a treće „Dilj Podcrkavlje“.

Najbolji pojedinac natjecanja bio je Ivica Kupina s 32 kruga, od ukupno 33 moguća. 31 krug imalo je pet lovaca, tako da se drugo i treće mjesto odlučivalo raspucavanjem u kojem je najmirnije ruke bila lovkinja iz Kluba Anita Skrt, lovkinja „Gea“ iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Treće mjesto osvojio je Berislav Kuruc iz LD „Jelen“ Kopačevo.

Najboljim ekipama i pojedincima prigodne nagrade i pehare podijelili su Domin Stanušić, predsjednik LD „Mursa“,  predsjednik LS OBŽ Zlatko Stolnik te dopredsjednici Antun Mak i Ante Milardović.

 

@ Slynetwork.com.