Novosti

Pratite sve naše novosti!

LU NAŠICE: Uručeni zaštitni lovački prsluci

12 Stu

Shodno donaciji Osječko-baranjske županije , a vezano uz sigurnost lova u zajedničkim lovištima , u četvrtak, desetog studenog u prostorijama Lovačkog doma LU „Jelen“ Našice u Zoljanu, nedaleko Našica upriličeno je  organizirano  uručenje  sigurnosnih lovačkih prsluka za 328 članova koliko ih sudjeluje u gospodarenju  zajedničkim lovištima  putem  13 lovačkih društva na području našičkog kraja. Kao što je poznato  OBŽ donirala je  2446  prsluka  shodno subvencijama za razvoj i unapređenje lovstva na području Županije i provedenog javnog natječaja . Ovom radnjom prepoznat je  rad Lovačkog saveza i svim lovcima koji  su učlanjeni u Lovačka društva koja gospodare  u 85 ustanovljenih zajedničkih lovišta osigurala je bez naknade lovačke prsluke vezano uz sigurnost sudionika u lovu. Ovi prsluci poboljšati će  vidljivost sudionika u lovu

Predsjednicima Lovačkih društava našičkog kraja na sjednici Lovnog ureda  prsluke je uručio  Dragan Zlosa, voditelj Lovnog ureda i tom prilikom  istakao slijedeće „ Želim Vam dobru kob i ugodan boravak u prirodi prilikom svih radnji koje obavljate u lovištima , od aktivnosti vezano uz godišnji plan  lova ili radni vezano uz uzgoj i zaštitu divljači. Ovi prsluci  doprinijeti će vidljivost  u lovu tj. samu sigurnost. Predlažem da lovnici ne započinju lovove do god svi  sudionici  lova ne budu na sebi imali prsluke . Ako ih zaborave ili zagube neka  pripremaju vatru svojim kolegama  lovcima „ . 

Uručenju lovačkih prsluka bili su nazočni predsjednik i tajnik Saveza, kao i predstavnici Lovačkih društava za koje županija nije osigurala prsluke,  a to su oni koji gospodare Državnim lovištima, te oni koji  nemaju lovište.

@ Slynetwork.com.