Novosti

Pratite sve naše novosti!

Osijek: Memorijalni turnir MARIJAN JUKIĆ

04 Svi

Lovačko društvo „Mursa“ Osijek organiziralo je u nedjelju 10. svibnja natjecanje u gađanju na metu srnjaka. Turnir se održava drugu godinu zaredom, a od ove godine nosi ime po nedavno tragično preminulom članu društva Marijanu Jukiću.

Gađalo se s udaljenosti od 100 metara, u sjedećem položaju  s visoke čeke, puškama risanicama sa streljivom kalibra prema slobodnom izboru. Prijavilo se 14 ekipa sa po tri strijelca.
Prvo mjesto ekipno je kao i prošle godine pripalo ekipi LD „Jarebica“ Čeminac u sastavu Branko Kupina, Ivica kupina i Dario Vida. Pogodili su 92 kruga, što je rezultat identičan prošlogodišnjem.
Ekipa Streljačkog kluba „Metak“ Osijek, za koju su nastupili Zdenko Požgaj, Krunoslav Zlomislić i Boris Čunović imala  je 91 krug. Treće mjesto s 85 krugova osvojili su lovci LD „Vepar“ Belišće za koju su gađali Nebojša Marinović, Goran Posavac i Dario Keller.

Najbolji pojedinac natjecanja bio je Krunoslav Zlomislić s 32 kruga, od ukupno 33 moguća. 31 krug imalo je čak sedam lovaca, tako da se drugo i treće mjesto odlučivalo raspucavanjem u kojem je najmirnije ruke bio Goran Posavac. Treće mjesto pripalo je Tihomiru Arambašiću.

Najboljim ekipama i pojedincima prigodne nagrade i pehare podijelili su sudac natjecanja Josip Kusec, predsjednik „Murse“ Domin Stanušić i Antun Mak. Natjecanje je posjetio i Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije.

Nakon zajedničkog fotografiranja, za sve prisutne,  poslužen je prvoklasni čobanac za koji možemo zahvaliti uigranom kuharskom tandemu Mato Bockovac - Nikola Perošević.

 

 

@ Slynetwork.com.