Novosti

Pratite sve naše novosti!

Darda - 3 . Kup Balkana „Sveti Hubert“

08 Lis

Na terenima zajedničkog lovišta po imenu „Darda“ kojim u produženom zakupu gospodari LD „Fazan“ Darda očekuje se do sada najveći broj učesnika zemalja s područja Balkana . U radu kod ocjenjivanja pasa lovno-kinološkim sucima HLS pomagati će i suci iz Mađarske (Dr. Laszlo Heger), Bugarske i Srbije. Ovim u vezi, jučer (07.10.) je u Osijeku održan provedbeni odbor koji je utvrdio protokol otvaranja te program događanja. Đuro Dečak, predsjednik HLS-a i Provedbenog odbora Kupa istakao je kako je ovo iznimna čast za HLS i značajna prilika za promociju Hrvatske,odnosno promociju lovstva i lovne kinologije. Pored predstavnika HLS-a Odboru su bili nazočni i predstavnici Lovačkog saveza OBŽ koje je predvodio Zlatko Stolnik te domaćina natjecanja u osobi Dražen Cvetko i Josip Lukaček iz LD „Fazan“ Darda.

Ova prestižna manifestacija održati će se na terenima zajedničkog lovišta XIV/155   po imenu „Darda“ 12. i 13. listopada . Okupljanje će započeti u subotu s početkom u 16h. Po svečanom otvorenju održati će se izvlačenje redoslijeda po baterijama.

Drugog dana je odlazak na terene u jutarnjim satima,natjecanje po baterijama (na tri mjesta), baraž i naravno nakon zbrajanju bodova uručenje pehara, medalja i priznanja najuspješnijima, te određivanje datuma i mjesta 4. po redu Kupa Balkana 2014. godine.

@ Slynetwork.com.