Novosti

Pratite sve naše novosti!

Poganovci : Otvoreno seosko gospodarstvo

18 Svi

U Poganovcima , mjestu u Općini Podgorač uz zvukove lovačkog roga na svečan način otvoreno je seosko gospodarstvo po imenu „Salaš br 1“ osječkog poduzetnika Zorana Leke, vlasnika Tvrtke BEL – TEL koja je već 20 godina specijalizirana za rad na području telekomunikacija i informatike.

   Kako je rekao Zoran Leko ovo turističko izletište otvorenog je tipa namijenjeno je za smještaj lovaca i njihovih najvjernijih prijatelja u lovu – pasa, jer je objekt okružen lovištima: trima zajedničkim : „Koška“, „Budimci“, „Čepinski Martinci“ i Državnim po imenu „Budigošće“, a 15-ak kilometara udaljeno je i poznato Državno lovište „ Lacići“, te je to bio i razlog da su otvorenju pored brojnih gostiju iz Osijeka i Našica, te drugih krajeva „Lijepe naše“ prisustvovali i predstavnici Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije koje je predvodio prof. Zlatko Stolnik, predsjednik, te Antun Mak i Ante Milardović, članovi Izvršnog odbora, predstavnici okolnih društava, te Upravitelj Uprave šuma Podružnica Našice gospodin Darko Mikičić sa suradnicima. Tu se našao i lovac Medi Samir iz Makedonske lovačke organizacije, iz poznatog lovačkog kraja po imenu Dobri dol. Događaju su prisustvovali i studenti poljoprivrede iz SAD-a, sa sveučilišta North Carolina koji su došli u posjet Osječkom poljoprivrednom fakultetu. Naravno, objekt će moći koristiti i svi oni koji su željni opuštanja u izvornim ljepotama slavonskog kraja i uživanja u bogatoj gastronomskoj ponudi.

Sam Objekt otvorio je župan dr Vladimir Šišljagić koji je istakao zadovoljstvo otvaranjem ovakvog Objekta jer je upravo strategija OBŽ razvoj kontinentalnog turizma koji županija i financijski pomaže i vidi kao jednu od jakih gospodarskih grana.

 Gospodarstvo inače podsjeća na nekadašnja seoska imanja, u sklopu kojeg je u tradicionalnom duhu obnovljena slavonska autohtona kuća s trijemom, i to starom ciglom i crijepom te hrastovom građom. U unutrašnjosti kuće je dvorana za stotinjak osoba, drveni šank i veliki kamin. Smještajni kapacitet je pet soba s 15 kreveta, opremljenih televizorom i telefonom, a na imanju je dostupan besplatan bežični internet. Osim smještaja, u sklopu Salaša br. 1 nalazi se kuhinja sa sjenicom , mali ribnjak, vinski podrum te boksovi za lovačke pse.

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.