Novosti

Pratite sve naše novosti!

Povelja o suradnji dvaju „ Jastrebova“

16 Sij

    Lovci Lovačkog društva „ Jastreb“ Popovac ( Lovni ured Baranja)  organizirali su 15. siječnja ove godine zajednički lov za svoje prijatelje  i lovce iz LU „ Jastreb“ Sveta Nedelja s kojima imaju prijateljske odnose a koje je predvodio  Mario Miklež  i Dražen Zlodi, predsjednik i tajnik.

Po uvodnim riječima dobrodošlice od strane domaćina Ante Milardovića ,predsjednika,  koji je istakao zadovoljstvo odazivom gostiju a među kojima je bio i Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza , ukratko  je iznio prisutnima  pregled rada Društva koje je osnovano 1945.  godine i gospodari zajedničkim lovištem po imenu „ Popovac“ površine 2242 hektara.  Tomislav Jakovljević, lovnik Društva, upoznao je  prisutne lovce o divljači koja se lovi, te mjestu  i načinu lova. U ime dosadašnje suradnje Mario Miklež uručio je domaćinu prigodnu umjetničku  sliku s motivom jelena u rici.

Jaki vjetar nije umanjio dobro organizirani lov koji se odvijao u predjelu lovišta  od Stanova do Večke doline gdje je bio postavljen štand.  Odstreljeno je pet grla divljih svinja i kako to nalaže etika odana je počast divljači, a druženje lovaca nastavljeno je  u Lovačkom domu uz kuhani grah kojeg je znalački priredio   Dario Kramar.

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.