Novosti

Pratite sve naše novosti!

Bjelovar: Nacionalna proslava sv. Huberta

10 Stu

Više od tisuću lovaca okupilo se 4. studenog u središtu Bjelovara, gradu gdje je po prvi put održana zajednička nacionalna proslava svetog Huberta, ovaj puta 14. po redu. Lovci su pristigli organizirano iz svih županijskih lovačkih saveza, a dočekao ih je predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor skupa sa svojim suradnicima te zaposlenicima HLS-a, koji su također bili uključeni u organizaciju.
25 članova Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije stiglo je autobusom u Bjelovar. Procesija sa zastavama lovačkih saveza, u kojoj su bili i sokolari te vlasnici sa psima svetog Huberta, ali i bjelovarski Husari i limena glazba, krenula je iz središnjeg Gradskog parka na Trgu Eugena Kvaternika.  Zastavu Lovačkog Saveza Osječko-baranjske županije ponosno je nosio Damir Perić- Zuki, član LD „Lisica“ Gorjani.
Nakon govora koje su održali Predsjednik HLS-a Ivica Budor i premijer Andrej Plenković, svi okupljeni su se u procesiji uputili prema bjelovarskoj katedrali svete Terezije Avilske, gdje je služena sveta misa na kraju koje su predsjednik Budor i biskup Huzjak razmijenili prigodne darove, a potom je uslijedilo zajedničko fotografiranje svih sudionika ispred katedrale.

@ Slynetwork.com.