Novosti

Pratite sve naše novosti!

Lovno streljaštvo: Održan 1. Jelen Kup na Pampasu

01 Lip

Na streljani "Pampas" u Osijeku, a u organizaciji Lovačkog društva "Jelen" Kopačevo, u subotu, 21. 5. 2022. održan je prvi "Jelen kup".

Bilo je to natjecanje u lovnom streljaštvu u gađanju puškom risanicom, odnosno lovačkim karabinom. Natjecanju je pristupilo 17 ekipa koje su činila tri strijelca. Svaki natjecatelj gađao je tri mete s po tri metka: meta lisice na 50m, meta srnjaka na 100m i meta vepra na 150m.

Prije početka natjecanja sve prisutne pozdravio je Danijel Novački, predsjednik LD "Jelen" Kopačevo, a pravila natjecanja objasnili su suci Željko Milas i Krunoslav Zlomislić.

Najuspješnijim ekipama predsjednik Lovačkog Saveza OBŽ, Zlatko Stolnik, podijelio je prigodne medalje, a najboljim pojedincima pehare.

Treće mjesto ekipno osvojila je ekipa Infinity (Prlić, Josipović, Mrva), drugo LD "Jelen" Zelčin (Kokić, Perak, Komar), a najbolja ekipa bila je LU "Fazan" Spišić Bukovica (Vrbančić, Brlas, Špoljarić).

Četiri najbolja strijelca imali su po 85 krugova od mogućih 90 no pojedinačni pobjednik natjecanja bio je Ivan Jerković jer je dvaput pogodio sami centar na meti vepra na 150m udaljenosti. Jerkoviću je pripala vrijedna nagrada, puška Bergara BA13 TD . 300 aac.

Po 85 podova i jedan sami centar u meti vepra  imali su tri natjecatelja tako da se za konačni poredak gledalo i tko ima više pogođenih desetki u sve tri mete. Takvim bodovanjem drugo mjesto osvojio je Hrvoje Korov (šest desetki), treće David Špoljarić (pet desetki), a četvrti je bio Marijan Brdarić s četiri desetke.

@ Slynetwork.com.