Đakovo: Kup Sv. Huberta OBŽ

13 Ruj

U nedjelju, 17. 09. 2017. u organizaciji Lovačkog saveza OBŽ održano je izlučno natjecanje za „Lovno kinološki Kup Sv. Huberta“ koji će se 6. i 7. listopada održati u Garešnici, u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza. Natjecanje je održano na terenima zajedničkog lovišta „Đakovo“ kojim u produženom zakupu gospodari LD „Jelen“ Đakovo. Manifestacijii je pristupilo 13 vodiča pasa ptičara koji su se natjecali po izuzetno teškom i kišovitom vremenu.

Po završetku natjecanja suci natjecanja, Vjekoslav Pavlečić, Trpimir Vidaković, Nenad Škugor i Krešimir Bošnjak su obrazložili svoje ocjene , komentirali nastupe  natjecatelja i pasa te proglasili pobjednike natjecanja. Prvo mjesto osvojio je Antonio Kovčalija iz LD „Patka“ Dalj sa njemačkim oštrodlakim ptičarom po imenu Ari s ukupno 96 bodova. S bodom manje, drugo mjesto osvojio je  Vladimir Mak iz LD „Čepin“ s njemačkom oštrodlakom ptičarkom imena Ciba.

U baražu je Goran Dujković iz LD „Fazan“ Darda s njemačkim kratkodlakim ptičarom bio uspješniji od Adama Hmura iz LD „Kobac“ Vladislavci  te je s 94 boda osvojio treće mjesto.

U ženskoj kategoriji jedina predstavnica je bila Ana Šimonji iz LD „Sokol“ Drenje s poenterkom Wenus. Imale su vrlo dobar nastup osvojivši 93 boda.

Zlatko Stolnik, predsjednik Saveza i Antun Mak, voditelj lovne kinologije LS OBŽ, podijelili su pehare najuspješnijim natjecateljima koji će naš Savez predstavljati na državnom prvenstvu.