Novosti

Pratite sve naše novosti!

Održani 15. Dani slavonske šume

14 Ruj

 

U Našicama je proteklog vikenda održan 15.ti po redu Festival „Dani slavonske šume“.  Festival je, u ime pokrovitelja, Ministarstva poljoprivrede, otvorio ministar Tihomir Jakovina, a uz domaćine, gradonačelnika Krešimira Žagara i upravitelja Uprave šuma podružnica Našice Vlatka Podnara, nazočili su i saborski zastupnici Tomislav Žagar, Domagoj Hajduković i Ivica Mandić, osječko-baranjski dožupani Željko Kraljičak i Dragan Vulin te predsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević. 

Festival je turistička, gospodarska, kulturna, ekološka, znanstvena, gastronomska, zabavno-kreativna i sportska manifestacija, a obilježen bogatom gastro ponudom, izložbom gljiva, Obrtničkim sajmom s više od 60 izlagatelja. Tu su bili voćari, konjogojci, pčelari,vatrogasci, a u organizaciji Uprave šuma Podružnica Našice održana su razna natjecanja profesionalnih sjekača stabala u brojnim šumarskim disciplinama.

Na manifestaciji tradicionalno sudjeluje i Lovački savez Osječko-baranjske županije, natjecanjem u kuhanju lovačkog čobanca. U kuhanju je sudjelovalo 40-ak ekipa, a najbolji čobanac skuhala je ekipa LD „Sokol“ Magadenovac za koju su kuhali Dragan Tivanovac  i Vlatko Vinković. Prigodne zahvalnice i medalje uručio im je Dragan Zlosa, voditelj lovnog ureda Našice u društvu Zlatka Sedlanića, kulinarskog specijalista Podravke.

 

@ Slynetwork.com.