Novosti

Pratite sve naše novosti!

Osijek: Na Pampasu održan 3. Jelen Kup

15 Tra

Na streljani "Pampas" u Osijeku, a u organizaciji Lovačkog društva "Jelen" Kopačevo, u subotu, održan je treći "Jelen kup",  natjecanje u lovnom streljaštvu u gađanju puškom risanicom, odnosno lovačkim karabinom.

Natjecanju je pristupilo rekordnih 39 ekipa koje su činili tri strijelca. Svaki natjecatelj gađao je tri mete s po tri metka: meta lisice na 50m, meta srnjaka na 100m i meta vepra na 150m.

Prije početka natjecanja sve prisutne pozdravio je Danijel Novački, predsjednik LD "Jelen" Kopačevo, a pravila natjecanja objasnio je sudac Željko Milas.

Treće mjesto ekipno sa 254 kruga osvojili su Gorski tići (Ante Vitalija, Bruno Sunajko, Goran Novak), drugi su bili Baranjci sa 257 krugova (Marijan Brdarić, Ivan Jerković i Ivan Zgrebec).Najbolja ekipa treću godinu zaredom bila je Lovačka Udruga "Fazan" Spišić Bukovica koja je nastupila u sastavu David Špoljarić, Mario Nemet, Mario Mareković. Ukupno su imali 265 krugova.

Pojedinačno je prvo mjesto sa maksimalnih 90 krugova osvojio Mario Mareković. 89 krugova imala su dva strijelca, a u raspucavanju je Mario Nemet bio uspješniji od Borisa Čunovića.

Da je lovno streljaštvo sve popularnije i kod ljepšeg spola govori podatak da se natjecalo rekordnih pet lovkinja.  Peta je bila Dora Tadić, čevrta Tena Glavašić, treća  Anita Drenjančević, druga Jasna Novački, a prvo mjesto osvojila je Ivana Mandurić.


Foto: Mato Cerić

@ Slynetwork.com.