Novosti

Pratite sve naše novosti!

Održani Dani lova županije Baranya

22 Svi

U mjestu Szentlorinc održani su Dani lova županije Baranya u Mađarskoj.
Manifestaciji su nazočili predsjednik Lovačkog Saveza Osječko-baranjske županije Antun Blažević i tajnik Goran Andrašević.  Izaslanstvo Hrvatskog lovačkog saveza predvodio je Ivica Budor, predsjednik HLSa sa svojim suradnicima: Hrvoje Kukas, Ivica Stanko, Kristina Tarnaj.

Misom sv. Huberta na otvorenom koju je vodio László Ronta, vikar župnik iz Harkany započela je ova manifestacija. Nakon mise, uz zvuke lovačkih rogista dodijeljena su priznanja i odličja zaslužnim lovcima. Odlikovanjem sv. Huberta nagrađen je i predsjednik HLS-a Ivica Budor te Ivan Tarnaj.

Došlo je i do obnove Sporazuma o međusobnoj suradnji između Lovačkog Saveza Osječko-baranjske županije i Područne organizacije Županija Baranya Mađarske lovačke komore.
Ugovor su potpisali predsjednici Antun Blažević i Agyaki Gábor.

Potpisivanju je nazočio i Drago Horvat generalni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj koji je istakao važnost ovakve suradnje dviju susjednih županija.

Nakon potpisivanja ugovora otvorena je izložba lovačkih trofeja iz prošle lovne godine. Na brojnim štandovima također su izloženi lovački trofeji, dermopreparati i lovačka oprema.
Na štandu Hrvatske Lovačke kulturne i gastronomske udruge Pečuško-baranjskih Hrvata kuhanjem lovačkog čobanca sudjelovali su i članovi LD „Srnjak“ Markovac Našički.

Manifestacija je imala bogat program pa su tako održana natjecanja u kuhanju, u streljaštvu, u imitaciji rike jelena a bili su i brojni sadržaji za djecu poput lutkarske predstave, škole u prirodi i nastupa dječjih zborova rogista.

@ Slynetwork.com.