Osijek: Započela obuka lovnih pripravnika

23 Ožu

Nedavno je krenuo u rad sustav za izobrazbu lovca putem edukacijske platforme Hrvatskog lovačkog saveza.

Novi je to način obuke gdje se kandidati za osposobljavanje za lovca sami prijavljuju na platformu. Na poveznici su dostupne i upute za prijavu odnosno registraciju.
Sustav je dostupan na poveznici: https://hls-edu.hr
Nakon uspješne registracije kandidati će moći pristupiti materijalima vezanim uz edukaciju, tj. predavanjima.

U osposobljavanje pripravnika se uključio i Lovački Savez Osječko-baranjske županije praktičnim dijelom nastave. U LD „Mursa“ Osijek organizirana su dva termina za 80-ak kandidata koji su upoznati s lovačkim pasminama, lovnotehničkim i lovnogospodarskim objektima te rukovanjem oružjem. Svi kandidati prošli su obuku pucanja iz pištolja te pušaka s glatkim i užljebljenim cijevima.

Nastavak praktične izobrazbe za ostatak kandidata održati će se  idući vikend, 26. i 27. ožujka nakon čega će svi emailom dobiti obavijest o pismenom i usmenom dijelu ispita.