Novosti

Pratite sve naše novosti!

Osijek: Održan memorijal Marijan Jukić

01 Lip

Lovačko društvo „Mursa“ Osijek organiziralo je na Dan Državnosti, 30. svibnja,  natjecanje u gađanju na metu srnjaka, turnir koji se održava u spomen na tragično preminulog člana društva Marijana Jukića.

Gađalo se s udaljenosti od sto metara, u sjedećem položaju  s visoke čeke, puškama risanicama sa streljivom kalibra prema slobodnom izboru. Okupilo se dosad rekordne 34 ekipa sa po tri strijelca, a neke ekipe smo billi primorani i odbiti jer inače bi turnir potrajao do mraka rekao nam je Domin Stanušić, predsjednik LD „Mursa“ Osijek. Osim društava s područja Osječko-baranjske županije natjecale su se i ekipe i iz dugih županija što je najbolji pokazatelj koliko su se ljudi zaželjeli ovakvih manifestacija.

Prvo mjesto ekipno osvojili su prošlogodišnji prvaci, Lovačko društvo „Jelen“ Kopačevo u sastavu Krunoslav Zlomislić, Berislav Kuruc i Danijel Novački s 93 kruga. Krug manje imale su tri ekipe koje su išle u raspucavanje u kojem su LD "Srnjak" Bilje i "Luzeri" bili uspješniji od LD "Jelen" Bolman.

 Za najboljeg strijelca natjecanja su tri strijelca išla u raspucavanje budući da su sva trojica imala 32 boda. Treće mjesto zauzeo je Hrvoje Korov, drugo Krunoslav Zlomislić, a prvo mjesto osvojio je Robert Šarić iz LD "Prepelica" Šag-Nard koji je i u raspucavanju pogodio "u sridu".

 Najboljim ekipama i pojedincima prigodne nagrade i pehare dodijelio je Domin Stanušić, predsjednik LD „Mursa“ Osijek.

@ Slynetwork.com.