Novosti

Pratite sve naše novosti!

100 godina LD Srndać Kneževi Vinogradi

19 Stu

Na skroman, ali i svečan način, uz poštivanje epidemioloških mjera, Lovačko društvo „Srndać“ Kneževi Vinogradi obilježilo je stotu obljetnicu svog postojanja kao najstarijeg Lovačkog društva u Osječko-baranjskoj županiji.

 Lovačko društvo iz Kneževih Vinograda se kroz povijest prvi put spominje davne 1920. godine kada je Baranja bila sastavni dio Dunavske banovine u sklopu Kraljevine SHS i od tada do danas  lovačko društvo djeluje na području Kneževih Vinograda njegujući lovačku tradiciju i običaje. Lovačko društvo ˝Srndać˝ broji 55 članova, dobrovoljno udruženih građana lovaca, radi zaštite i promicanja zajedničkih interesa i ciljeva na uzgoju, zaštiti, lovu i korištenju divljači, zaštite prirode i ljudskog okoliša u očuvanju prirodnih staništa divljači, njegovanja lovačke tradicije, etike i dobrih lovačkih običaja.

Program obilježavanja stote obljetnice održan je pod epidemiološkim mjerama u cilju suzbijanja širenja bolesti COVID-19, koje je odredio županijski  stožer CZ, u smanjenom obimu, samo uz predstavnike tijela upravljanja društva, a od gostiju bili su prisutni Zlatko Stolnik , predsjednik Lovačkog Saveza Osječko-baranjske županije te zamjenik načelnika Općine Kneževi Vinogradi,  Deneš Šoja. Predsjednik LD „Srndać“ Kneževi Vinogradi, Romeo Molnar ispred lovačkog društva uručio je prigodne zahvalnice zaslužnim članovima za rad društva i očuvanje lovačke tradicije i običaja, a gospodin Zlatko Stolnik uručio je odlikovanja HLS-a zaslužnim lovcima za uspjehe ostvarene na unapređenju lovstva.


Predsjednik Molnar čestitao je odlikovanim lovcima te istakao kako se nada da će se na proljeće stvoriti uvjeti  za jednu masovniju i veseliju proslavu, kako i priliči ovoj velikoj obljetnici.

FOTO: GordanTrtanjPhotography

@ Slynetwork.com.