Novosti

Pratite sve naše novosti!

Laslovo: Sokolarski susreti

12 Pro

Proteklog vikenda, 8. i 9. prosinca,  u Laslovu su održani međunarodni sokolarski susreti, dosada najveća manifestacija takve vrste u Hrvatskoj.  Organizator susreta bilo je lovačko društvo „Fazan“ Laslovo, a suorganizatori  Lovački savez OBŽ, Hrvatski lovački savez i Općina Ernestinovo. U lovu je sudjelovalo 56  lovaca s pticama (sokolima, jastrebovima i orlovima) iz 12 različitih europskih zemalja.

Prije lova, ispred lovačkog doma u Laslovu, okupljenima se obratio idejni začetnik skupa, dr.sc. Ivica Bošković, a riječ nakon njega su uzeli predsjednik LD "Fazan" Laslovo, gosp. Ladislav Kočiš, načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić, Osječko-baranjski župan Ivan Anušić te Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog Saveza osječko-baranjske županije i dopredsjednik HLS-a.

Pticama se lovila srna obična, fazan i zec. Kako su nam kazali, sokolari su bili više no zadovoljni lovom, brojem viđene divljači i gostoprimstvom kojim su dočekani u Laslovu. 
Lov sokolarenjem pod zaštitom je UNESCO-a tako da je ovo bila jedna vrlo pozitivna promidžba održivog lovstva, lovnog i ruralnog turizma naše županije i Republike Hrvatske te zaštite prirode.Video sadržaj

@ Slynetwork.com.