Novosti

Pratite sve naše novosti!

Đakovo: otvoreno strelište

04 Ruj

U nazočnosti brojnih uzvanika Lovačko društvo "Jelen" Đakovo, 2.9.2022. je na prigodnoj svečanosti u uporabu pustilo lovačko strelište za gađanje letećih meta.

Predsjednik LD "Jelen“ Đakovo Miroslav Galić pozdravio je sve prisutne goste te se zahvalio tvrtkama koje su podržale izgradnju ove streljane kao i institucijama: Grad Đakovo, Hrvatski lovački savez, Lovačko savez Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija. Uz njih tu su i tvrtke koje pomažu redoviti rad Društva. Kupnja zemljišta te izgradnja strelišta ukupno je stajala više od 300 tisuća kuna.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, gosp. Ivica Budor čestitao je domaćinima na otvaranju ovog objekta, ali i na cjelokupnom radu.  Malo je udruga u Republici Hrvatskoj koje imaju ovako velik i funkcionalan prostor, rekao je Budor zaželjevši svim lovcima dobru kob u tekućoj lovnoj sezoni.

Strelište je blagoslovio vlč. Ante Lučić koji je i sam član LD "Jelen" Đakovo, a svečanu vrpcu na ulazu u strelište prerezao je gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić dok je prvu metu gađao predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor.

Tijekom prigodnog obraćanja, gradonačelnik Marin Mandarić pohvalio je rad lovaca, a osobito, što se moglo i danas ondje vidjeti, znatan broj mladih ljudi koji djeluju u društvu.

Strelište će se osim za potrebe članova društva koristiti i za obuku lovnih pripravnika koji polažu lovački ispit putem Lovačkog Saveza Osječko-baranjske županije.

@ Slynetwork.com.