Novosti

Pratite sve naše novosti!

50 godina LD Prepelica Šag-Nard

24 Ruj

Lovačko društvo „Prepelica“ Šag – Nard“ u restoranu „Park“ u Valpovu je na svečan način obilježilo 50 godina neprekinutog rada i djelovanja.

Uz članove društva, na proslavi su sudjelovali i predstavnici Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, Odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije, Grada Valpova, susjednih  lovačkih društava, a pozivu se odazvalo i bratsko društvo LD „Sokol“ Nova Bila iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Društva, gosp. Miro Ištoković, pozdravio je sve goste te im dodijelio prigodne poklone dok je predsjednik LS OBŽ, gosp. Zlatko Stolnik, uručio odlikovanja HLS-a zaslužnim lovcima.

Lovačka odlikovanja i priznanja su najviši znaci javnih priznanja koji se dodjeljuju za izuzetne zasluge i doprinos razvoju i unapređenju lovstva, uzgoja i zaštite divljači, zaštite prirode i čovjekovog okoliša, razvoju i implementaciji lovne kulture, edukacije i etike.

Odlikovani su sljedeći članovi Društva:  Marko Jeger, Miro Ištoković, Nebojša Marinović, Josip Pandurić i Dario Arnaut.

U svom govoru, predsjednik Društva pozdravio je i same osnivače Društva, od kojih su trojica prisustvovali proslavi te napomenuo kako se Društvo može pohvaliti i titulom nacionalnog  prvaka u lubanji lisice, čiji je trofej stekao lovac Nebojša Marinović, 2018. godine.

@ Slynetwork.com.