Novosti

Pratite sve naše novosti!

Obavijest: lovočuvari i lovnici

07 Tra

Obavještavamo sve naše članice  kako je Stožer danas, 7.4.2020. g.,  donio odluke kako lovočuvari i lovnici kojima je lovište  izvan mjesta prebivališta mogu obavljati svoje dužnosti no uza sebe moraju imati iskaznicu i značku, kao i osobnu iskaznicu.
One iskaznice koje su istekle sa 1.4.2020. važe do daljnjega zbog trenutno otežanog izdavanja novih.

Kretanje lovočuvara i lovnika moguće je samo od prebivališta do lovišta najkraćim putem, nikakva odstupanja i daljnja zaustavljanja nisu dozvoljena.

Lovci kojima je lovište izvan mjesta prebivališta do daljnjega ne mogu ići u isto, dok lovci kojima je lovište na području prebivališta mogu pojedinačno obavljati sve radnje vezane uz obilazak lovišta, hranjenje divljači,popravljanje LGO i LTO objekata i sl.

Sam lov je do daljnjega zabranjen.  Molimo da se pridržavate Odluka i uputstava Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo, a posebno zabrane "održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu".

Molimo Društva čiji lovnici i lovočuvari nemaju mjesto prebivališta na području lovišta, da nam HITNO na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dostave njihova imena kako bi ih proslijedili Policiji.

Ovo vrijedi samo za Osječko-baranjsku županiju, lovočuvari i lovnici koji žive u drugim županijama ovim nisu obuhvaćeni.

@ Slynetwork.com.