Obavijest: Stožer Civilne zaštite RH

02 Tra

Obavještavamo sve naše članice da smo zaprimili obavijest Stožera civilne zaštite kako su lov i ribolov do daljnjega zabranjeni.
Dozvoljena je samo briga o divljači u vidu hranidbe, čuvanja lovišta, obavljanja lovočuvarske službe i sl.
Ponovno vas molimo da sve aktivnosti u lovištima svedete na minimum i pridržavate se Odluka i uputstava Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo, a posebno zabrane "održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu" te napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, odnosno kretanja.

Detaljnije upute i objašnjenja poput izdavanja propusnica za lovočuvare objavit ćemo naknadno.

ODGOVOR IZ STOŽERA HLS-u PRENOSIMO U CIJELOSTI:

Poštovani,

Obavještavamo Vas kako je Stožer civilne zaštite RH razmotrio Vaš prijedlog od 1. travnja 2020. godine broj 01-389/20 te da s tim u vezi NIJE SUGLASAN s Vašim prijedlogom da se dozvoli lov i provedba Zakona o lovstvu u potpunosti.

Nastavno na navedeno ostaje naša uputa kako je dozvoljen komercijalni lov i ribolov, hranjenje životinja i nadzor lovišta, dok su svi drugi oblici lova zabranjeni.

S poštovanjem,

Stožer civilne zaštite RH