Punitovci: Proslava dana sv. Huberta

14 Stu

Po 21. put uprizorena je legenda o sv. Hubertu na području Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije. Ovaj put manifestacija se održala na području Đakovštine, a domaćin je bilo LD „Lisica“ Punitovci.

Manifestacija je započela prijemom gostiju    u zgradi općine Punitovci, nakon čega su se u koloni uputili prema župnom uredu koji je bio mjesto uprizorenja.

Kroz špalir lovaca s upaljenim bakljama stigao je sveti Hubert na bijelom konju. Nakon uprizorenja legende i hubertovom suočenju s jelenom skrivenim u grmlju, svi gosti  krenuli su u crkvu sv. Ladislava kako bi prisustvovali prigodnoj Božjoj službi koju je vodio velečasni Đurica Pardon u prigodnom lovačkom ambijentu.

Po završetku svete Mise  u prostorijama  svečane sale u naselju Josipovac Punitovački, okupljene lovce i goste  pozdravili su  Josip Konjušak, predsjednik Društva, Jasna Matković, načelnica Općine Punitovci te Zlatko Stolnik, predsjednik  LS OBŽ koji je pred početak svečane večere, uz pomoć dopredsjednika saveza Antuna Maka i Dragana Zlose dodijelio odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza punitovačkim lovcima budući da ove godine obilježavaju veliki jubilej, sedamdeset godina društva.

FOTO: Mato Cerić

Video sadržaj