Novosti

Pratite sve naše novosti!

Otvoren 20. sajam lova Fehova u Budimpešti

15 Velj

U Budimpešti je 14. veljače u prostoru „Hungexpo“ otvoren jubilarni, dvadeseti po redu sajam lova i ribolova „Fehova“ koji su organizirano s predstavnicima mađarskog lovačkog saveza županije Baranya posjetili i lovci iz Osječko-baranjske županije.

Sajam je otvorio Dr. Sándor Fazekas, mađarski ministar ruralnog razvoja koji je govorio o vidnom jačanju lovnog turizma i brojci od 25. 000 inozemnih lovaca godišnje. Naglasio je kako je ovo jedinstvena prilika da se na jednom mjestu susretn ulovci iz cijele Mađarske. Otvorenju su prisustvovali i mnogi članovi CIC-a budući da se ovogodišnja generalna skupština CIC-a održava u travnju u Pragu,Bratislavi i Budimpešti. Pred kraj ceremonije otvaranja potpisan je uovor između mađarskog lovačkog i ribičkog saveza.

Pored mnogih proizvođača lovačke i ribolovne  opreme pažnju su plijenile i izložbe lovačkih umjetničkih slika te fotografija,a posebno atraktivna bila je izložba najboljih dermopreparata divljači koje su načinili poznati mađarski majstori prepariranja životinja.

Veliki prostor sajma zauzimali su štandovi nekoliko afričkih zemalja partnera sajma koje su predstavile svoju lovnu i turističku ponudu.  Najveći broj posjetitelja privlačila je izložba trofeja i dermopreparata divljači koje su u Africi odstrijelili mađarski lovci.

Posebno priznanje dobilo je mađarsko sokolarstvo koje je u prosincu uvršteno na listu nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a.

Na ribičkom dijelu sajma posebno vrijedi istaknuti veliki akvarij u kojem su prikazane mnoge riblje vrste koje žive u mađarskim vodama. Tradicionalno je u sklopu Fehove održana izložba pasa „Eurodogshow Budapest“ kojom je prodefiliralo nekoliko tisuća pasa.

Video sadržaj

@ Slynetwork.com.