Novosti

Pratite sve naše novosti!

U Lacićima i Koški održan prvi damski lov

30 Stu

Proteklog vikenda uspješno je održan prvi damski lov za lovkinje s područja Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije.
Lovačka kućica na streljani u Lacićima bila je zborno mjesto prvog dana lova na sitnu divljač na koji se odazvalo 8 lovkinja, članica društava s Osječko-Baranjske županije te 4 lovkinje gošće iz Novog Vinodolskog, Nina i Sopja.
Nakon uvodnih riječi i uputa lovnika Alena Peića i Daniela Drašinca otišlo se u lov. Lov je bio više nego uspješan jer se na štreki našlo 27 kljunova fazanske divljači.
Počast divljači odana je uz zvuke lovačkog roga koji je svirao rogist Josip Božiček, a predsjednik LD „Sokol“ Magadenovac zahvalio se svima koji su sudjelovali u lovu kao i u njegovoj organizaciji te je istakao zadovoljstvo što je njihovo lovačko društvo imalo čast biti domaćin ovog lova.
Domaćinima se zahvalio dopredsjednik LS OBŽ Zvonimir Pavošević koji je pohvalio i sve vodiče pasa kojih nije nedostajalo.

Idućeg dana organiziran je lov na divlje svinje prigonom, a domaćin je bilo Lovačko društvo „Sokol“ Koška.
U lovištu „Budigošće“ uz pomoć brojnih pogoniča s lovačkim psima održan je vrlo lijep i uspješan lov. Na štreki se našlo osam grla divljih svinja, a jednu od njih odstrijelila je i lovkinja Monika Berger, članica LD „Jelen“ Zelčin.
Svima su na uzornom ponašanju u lovu zahvalili koškanski lovnik i predsjednik, Danijel Dolenc i Mihael Galić.
Predsjednik LS OBŽ, Antun Blažević pohvalio je domaćine za organizaciju te lovkinjama obećao kako će damski lov za lovkinje Osječko-baranjske županije postati tradicionalan.

@ Slynetwork.com.